Zahtevamo momentalno oslobađanje Amara Fajaza!

8. novembra, oko 01:30 časova, ljudi koji su se dovezli u dva džipa pakistanske sigurnosne agencije, u pratnji tri policijska vozila, kidnapovali su druga Amara Fajaza u pakistanskom gradu Džamšorou (pokrajina Sind). U trenutku kada se ovaj incident desio, Amar je sedeo blizu kapije Medicinskog Univerziteta Lijakat, u Džamšorou. Od tada niko ne zna gde se on nalazi, čak ni njegova porodica ‒ supruga i ćerka.


[Source]

Apelujemo na sve pristalice da potpomognu Amarovo oslobađanje tako što će potpisati ovu peticiju i proslediti je svojim kontaktima.

Amar Fajaz je član Progresivnog omladinskog saveza već nekoliko godina i učestvuje u kampanjama za besplatno i svima dostupno obrazovanje, obnavljanje studenstkih organizacija i opštu zaposlenost.

Supruga Amara Fajaza se obratila lokalnoj policijskoj stanici, ali policajci nisu bili u stanju da objasne ovu otmicu, niti imaju dokumenta o vođenju bilo kakvog krivičnog procesa protiv njega.

Molimo Vas da potpišete peticiju koja traži momentalno oslobađanje Amara Fajaza.

Amarova porodica mora biti obaveštena o tome gde se on nalazi, a on bi trebalo da bude pušten na slobodu. Ukoliko je protiv njega pokrenut bilo kakav krivični postupak, isti bi trebalo da bude dat na uvid sudu.

Zajedno možemo promeniti mnogo!