Tre fagforenings-ledere myrdet i Venezuela

Danish translation of Three trade union leaders killed in Venezuela (November 30, 2008)

Vi har modtaget en nyhed om, at tre fremtrædende faglige leder i Venezuela er blevet snigmyrdet. De dræbtes kammerater peger fingrene i retning af arbejdsgiverne på den colombiansk-ejede fabrik Alpina, hvor arbejderne er i kamp, og hvor de tre dræbte kammerater kommer fra.

Skylden peger også i retning af Didalco Bolivar, en tidligere guvernør i delstaten Aragua, som led nederlag i regionalvalget i sidste uge. Didalco blev valgt på en bolivarisk liste, men derefter gik han over til oppositionen, og han har været kendt for sin støtte til arbejdsgiverne og brugen af delstatens politi imod arbejderne.

Den Internationale Marxistiske Tendens fordømmer disse mord og opfordrer den venezuelanske arbejderklasse til at stå fast, organisere og fortsætte kampen for socialisme. Vi opfordrer også til at deltage i de protest-aktiviteter, som bliver forberedt. Herunder følger en udtalelse fra CMR (den Revolutionære Marxistiske Strømning) og FRETECO (de besatte fabrikkers revolutionære front).

CMR og FRETECO fordømmer de fascistiske mord på fagligt aktive i Aragua

Tidligere i dag, fredag den 28. november, hørte vi om mordet på Richard Gallardo, Luiz Hernandez og Carlos Requena, der var kendte arbejderledere i delstaten Aragua og medlemmer af fagforeningen USI. Den Revolutionære Marxistiske Strømning (CMR) og FRETECO (de besatte fabrikkers revolutionære front) ønsker at udtrykke vores stærkeste fordømmelse af disse mord, som er et angreb på hele arbejderklassen i Aragua og Venezuela. Samtidig ønsker vi at kondolere deres venner, kammerater og familier.

Denne forbrydelse er et bevis på, at sicariato (politiske mord) er en virkelig trussel imod den revolutionære bevægelse, og at de er blevet tilskyndet af den straffrihed, som de kontrarevolutionære forbrydere, der organiserer og finansierer disse lejemord, nyder. Der er ingen tvivl om, at den begrænsede fremgang til kontrarevolutionen i delstatsvalgene har gjort de fascistiske bander mere dristige. Det har vi allerede set i en række delstater, hvor oppositionen har vundet.

Disse kammerater er de første ofre for de kontrarevolutionære banders offensiv. Formålet med denne forbrydelse er at halshugge fagbevægelsen i Aragua ved at udrydde dens mest fremtrædende ledere. De, der drager fordel af denne forbrydelse, er arbejdsgiverne i Aragua og Venezuela, som kammeraterne har kæmpet imod i årtier. Arbejderne i Aragua, som er blandt de mest offensive i Venezuela, vil ikke dukke nakken, men må fortsætte ad den vej med organisering og kamp, som kammeraterne talte for.

CMR forlanger, at de skyldige for denne forbrydelse, både materielt og de intellektuelle bagmænd, bør arresteres og sættes for en domstol. Vi opfordrer arbejderne til at organisere sig på fabrikkerne og mobilisere imod de kontrarevolutionære trusler gennem at oprette komiteer til selvforsvar for at undgå angreb fra arbejdsgiverne og højrefløjen, som er klar til at myrde arbejderne i Venezuela. Samtidig er det vigtigere end nogensinde for arbejderne at organisere besættelserne og overtage fabrikkerne for at sætte en stopper for den private ejendomsret til produktionsmidlerne i Venezuela. Den bedste måde, hvorpå vi kan hylde disse kammerater, er ved at fortsætte kampen for den socialistiske revolution, som de hengav al deres energi til.

Source: Socialistisk Standpunkt