Persian

بحران عمیق سرمایه‌داری باعث بی‌ثباتی سیاسی گسترده‌ای در سراسر جهان شده است. در این زمینه، افزایش تعداد دولت‌های «اقتدارگرا» و «پوپولیست» بحث‌های زیادی را در مورد ظهور سیاست‌های «مرد قدرتمند» برانگیخته است. اما دقیقاً این به چه معناست؟ در این مقاله، بن گلینیچکی به بررسی ماهیت دولت سرمایه‌داری و مفهوم «بناپارتیسم» که توسط مارکس توسعه یافته است، می‌پردازد تا به این سؤال پاسخ دهد و دیدگاهی در مورد تأثیر مبارزه طبقاتی بر سیاست امروز ارائه دهد.

توده‌های انقلابی شیخ حسینه را سرنگون کرده‌اند و دوران 16 سالهٔ سلطه‌ی ظالمانه او به پایان رسیده است! در حالی که ما این سطور را می‌نویسیم، میلیون‌ها نفر به داکا ریخته‌اند و انتظار می‌رود که میلیون‌ها نفر دیگر در طول روز به آنجا بیایند. مردم به اقامتگاه نخست‌وزیر (گانا بهبان) دست یافته‌اند. در ساعت 14:25 به وقت محلی، شیخ حسینه و خواهرش به پایگاه نیروی هوایی در کُرمیتولا منتقل شده و از آنجا کشور را ترک خواهند کرد. اما توطئه‌هایی در ارتش در حال وقوع است تا پیروزی خلق را دزدیده و سرقت کنند. توده‌ها باید بیش از هر زمان دیگری هوشیار و مراقب باشند! ما می‌گوییم: تمام قدرت به کمیته‌های کارگران و دانشجویان!

مانیفست زیر برای جنبش کمونیستی جهانی بسیار مهم است. از همه خوانندگان خود می خواهیم که آن را به طور کامل مطالعه کنند و بیشترین تیراژ ممکن را به آن بدهند. این به اتفاق آرا توسط دبیرخانه بین المللی IMT تصویب شد و سند پایه یک انترناسیونال کمونیستی انقلابی جدید را تشکیل می دهد که در ژوئن سال جاری راه اندازی خواهد شد.

کمونیست‌ها اغلب توسط طبقه حاکم به‌عنوان افراد خشن معرفی می‌شوند که تا زمانی که جامعه در خون خود غرق نشود، از پا نمی‌نشینند. بنابراین برای ما جای تعجب نداشت، وقتی که بزرگترین رسانه دیجیتال دانمارک، BT - در مصاحبه ای با یکی از رفقای برجسته بخش دانمارکی ما در مورد تصمیم تاریخی آنها برای تاسیس یک حزب کمونیست انقلابی، تمام مصاحبه را صرف این کردند تا رفیق عضو حزب بپذیرد که آنها از خشونت دفاع می‌کنند.

درسال ۱۹۰۱، کتاب «چه باید کرد» نوشته ی لنین بالاخره منتشر شد. این شاهکار ادبیات مارکسیستی، راهنمای بی‌نظیری است برای کسانی که در ساخت حزب بلشویکی، و سرنگونی نظام سرمایه داری جدی و مصمم هستند. در این متن به این امر خواهیم پرداخت که قدرت پایدار این متن در چیست و چرا امروزه درک آن برای هر کمونیستی اهمیت دارد.

بحران جهانی سرمایه داری، کارگران و جوانان را در یک کشور پس از دیگری به سمت کمونیسم انقلابی سوق می دهد! به همین دلیل، ما ده‌ها پیام و درخواست برای شرکت در کنفرانس بنیانگذاری بین‌الملل جدید خود دریافت کرده‌ایم، و برخی از نمونه‌های الهام بخش‌ را در زیر به اشتراک گذاشته‌ایم. این نسل جدید از کمونیست‌ها از وحشت و بی‌عدالتی‌های سیستم سرمایه‌داری خشم و نفرت دارد و به طور غریزی متوجه می‌شود که برای سرنگون کردن آن، به سازماندهی نیاز داریم.

روز شنبه 13 آوریل، ایران اعلام کرد که با بیش از 300 پهپاد و موشک به اسرائیل حمله کرده است. بعدازظهر آن روز، جو بایدن آسایش خانه ساحلی خود در ایالت دلاور را ترک کرد، با عجله و با احساس وقوع بحرانی نزدیک به کاخ سفید بازگشت. رئیس جمهور ایالات متحده در همان شب با اعضای تیم امنیت ملی در خصوص حملات موشکی آشکار در اتاق موقعیت کاخ سفید دیدار کرد.

با عمیق‌تر شدن بحران جهانی سرمایه‌داری، میلیون‌ها کارگر و جوان در سطح بین‌المللی با آینده‌ای رو در رو اند که بربریت جنگ، ظلم و استثمار آن را نابود کرده است. اما این تنها سرنوشت پیش روی بشریت نیست. مبارزه برای کمونیسم بیش از هر زمان دیگری ضروری است، به همین دلیل است که ما بین الملل انقلابی کمونیست (RCI) را در ژوئن راه اندازی خواهیم کرد. اگر کمونیست هستید، برای شرکت در کنفرانس تاسیس RCI ثبت نامکنید و در نبرد برای پایان دادن به کابوس سرمایه داری، یک بار برای همیشه، به ما بپیوندید!

سرمایه داری دیگر طلایه دار پیشرفت‌های بشری نیست. این نظام باید خیلی وقت پیش با تلاش طبقه کارگر از بین می‌رفت. اما چرا چنین نشد؟ کلید پاسخ به این سوال در نقش رهبری و حزب انقلابی است. این مقاله، بر اساس یک سخنرانی در مدرسه زمستانی مارکسیستی مونترال کانادا در سال ۲۰۲۱، به دیدگاه‌های مختلف درباره‌ی این سوال و درس‌های مهم جنبش‌های طبقه کارگر در جهان می‌پردازد.

در دهه شست میلادی برابر با دوره پایانی دهه سی تا میانه پایانی دهه چهل خورشیدی، پنداشت‌های دیگرسان زیادی به ویژه در محافل دانشجویان رادیکال وجود داشتند. ریاکارترین و فریب دهنده‌ ترین چنین پنداشت‌هایی، دیدگاه هربرت مارکوزه Herbert Marcuse، تئودور آدورنو Theodor Adorno و ماکس هورک هایمر Max Horkheimer بود، که در آویزش به "نئو سرمایه داری" کوشای گسترش دیدگاهی بود که در آن جلوگیری از و غلبه بر بحران در این نظام توضیح داده می‌شد. در این دیدگاه طبقه کارگر به عنوان عنصری منفعل و در این ارتباط ، بخش بزرگی از مصرف کنندگان ادغام شده در جامعه، "ثروتمند" معرفی می‌شد. دانیل مورلی در تجزیه و تحلیل خود در باره شبه-مارکسیسم مکتب فرانکفورت ( که نام بردگان بالا از مهم‌ترین پنداشت پراکنان آن

...

اسراییل پاکسازی قومی خود در غزه را «جنگ علیه حماس» توصیف می‌کند و هرگونه حمایت از فلسطین را «همدردی با تروریست‌ها» می‌داند. در عین حال، اسراییل هر کاری که ممکن است انجام داده است تا تسلط حماس بر غزه را به عنوان موازنه‌ای در مقابل جریان‌های سوسیالیستی و سکولارِ مبارزه برای آزادی فلسطین تقویت کند. بنابراین چه کسی واقعاً به تروریسم دامن می‌زند؟

سخنرانی کارل مارکس در جلسھ شورای عمومی انترناسیونال اول در ۲۰ و ۲۷ ژوئن ۱۸۶۵