Hands Off Venezuela- den bolivariske revolution er truet!

Ved slutningen af oppositionens studenterdemonstration i Caracas (som oppositionens talerør El Nacional beskrev som bestående af kun 1500 deltagere) angreb en lille, men velforberedt, gruppe af voldelige bøller politiet og Justitsministeriet. De var maskerede og brugte sten og færdiglavede molotovcocktails, mens de koordinerede deres aktiviteter over walkie-talkier. De ødelagde flere offentlige køretøjer og bygningens facade.

Under sammenstødende blev to personer skudt og dræbt. En af dem var den revolutionære aktivist Juan Montoya "Juancho" fra 23 de Enero kvarteret, den anden, Basil Da Costa, en af oppositionens studenter. Den måde de begge var blevet skudt i hovedet på, minder om dem, der blev dræbt af skarpskytter 11. april 2002 der blev brugt til at retfærdiggøre kuppet dengang.

I skrivende stund fortsætter en lille gruppe voldelige unge fra oppositionen med at lave optøjer, angribe og belejre flere officielle bygninger i Caracas og andre byer.

De ansvarlige for disse handlinger er oppositionslederne Leopoldo Lopez og M Corina Machado, der har anstiftet de voldelige demonstrationer med det klare mål at destabilisere den demokratisk valgte regering.

Opposition er dybt splittet mellem dem, der nægter at anerkende de 3 valgnederlag i træk i 2012-13 og som ønsker at organisere en øjeblikkelig omstyrtelse af maduro regeringen på den ene side, og på den anden side dem der regner med at den konstant forværrede økonomiske situation (der skyldes økonomisk sabotage) til sidst vil tillade dem at besejre den bolivariske revolution i stemmeboksene.

Der er ingen tvivl om, at de internationale medier vil "rapportere" om disse begivenheder ensidet og præsentere en historie om "modige fredelige unge fra oppositionen overfor et ondskabsfuldt og undertrykkende regime".

Vi appellerer til hele den internationale arbejderbevægelse, solidaritetsaktivisterne og den progressive del af offentligheden om at forblive på vagt og årvågne, om at modgå mediernes løgne og gøre alt i deres magt for at mobilisere solidaritet med den bolivariske revolution i dette afgørende øjeblik.

Hands Off Venezuela!

Source: Presserende: Hands Off Venezuela- den bolivariske revolution er truet!