Val i Pakistan - stöd de tre socialistiska kandidaterna

Swedish translation of Elections in Pakistan 2008 - Support socialist candidates (February 1, 2008)

En apell till alla läsare och stödjare av In Defence of Marxism!

Kära kamrater och vänner,

Efter mycket tvekan och förseningar, inte minst p.g.a. det brutala mordet av Benazir Bhutto och hundratals av hennes anhängare, är de pakistanska parlamentsvalen schemalagda att gå av stapeln den 18:e februari. Dessa val är annorlunda än alla andra val som tidigare hållits i Pakistan. Vi har mottagit en appell från tre kandidater som stöds av Pakistan Trade Union Defence Campaign, och som ställer upp med ett tydligt socialistiskt program.

De tre kandidaterna driver kampanj i tre av Pakistans mest skiljaktiga områden - från Karachis proletära kärnområde till stamområdena i Waziristan - men deras kamp för en röst mot såväl de islamiska fundamentalisterna som imperialismens lakejer har en bred bas. Detta gör valet viktigt för arbetare, bönder, och alla i världen som är emot fattigdom och förtryck.

Download pamphlet Manzoor Ahmed, Ali Wazir och Riaz Lund står för att förvandla den sydasiatiska subkontinenten till en socialistisk federation, och kämpar för en världsrevolution. Om det inte organiseras valfusk, kommer dessa kandidater att vinna. Fattiga människor runtom i Pakistan håller just nu med stor entusiasm på att samla ihop pengar för de tre kandidaternas kampanjer. Men deras motståndare är några av Pakistans rikaste människor, och de behöver vår hjälp.

Vad kan du göra? Vi måste väcka medvetenhet om deras kampanj internationellt, så var vänligt att distribuera denna appell och den medföljande pamfletten så brett som möjligt. Organisera möten och förklara situationen i Pakistan, och det program som dessa tre kandidater står för. Väck frågan i din fackförening eller arbetarrörelseparti och förbered protestaktioner fall valfusk skulle organiseras för att stoppa dessa kandidater!

Läs pamfletten om de tre kandidaternas kamp för ett socialistiskt Pakistan här.

Av: In Defence of Marxisms redaktion

Översättning: Erik Andersson

Source: Socialisten