Τρεις συνδικαλιστές ηγέτες δολοφονήθηκαν στη Βενεζουέλα

Greek translation of Three trade union leaders killed in Venezuela (November 30, 2008)

Πληροφορηθήκαμε την είδηση της δολοφονίας τριών σημαντικών συνδικαλιστών ηγετών στη Βενεζουέλα. Οι συνάδελφοί τους, αποδίδουν την ευθύνη στα αφεντικά της υπό Κολομβιανή ιδιοκτησία βιομηχανίας Alpina στην οποία εργάζονταν οι συνδικαλιστές και όπου οι εργάτες βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις. Επίσης επιρρίπτουν την ευθύνη στον Didalco Boliviar, πρώην κυβερνήτη της Aragua ο οποίος ηττήθηκε στις περιφερειακές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Didalco, είχε εκλεγεί με Μπολιβαριανό χρίσμα, αλλά αργότερα εντάχθηκε στην αντιπολίτευση και έγινε γνωστός για την υποστήριξή του στα αφεντικά και την χρησιμοποίηση της τοπικής αστυνομίας ενάντια στους εργάτες.

Η Διεθνής Μαρξιστική Τάση ενώνει τη φωνή της με όσους καταγγέλλουν αυτές τις δολοφονίες και καλεί την εργατική τάξη της Βενεζουέλας να μείνει ακλόνητη και να συνεχίσει οργανωμένα τον αγώνα για το σοσιαλισμό. Ταυτόχρονα καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προετοιμαστεί. Εδώ παραθέτουμε τη δήλωση του Βενεζουελάνικου τμήματός της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης, του CMR και του Επαναστατικού Μετώπου Εργατών στα Κατειλημμένα Εργοστάσια, του FRETECO.

Το Επαναστατικό Μαρξιστικό Ρεύμα (CMR) και το Επαναστατικό Μέτωπο Εργατών στα Κατειλημμένα Εργοστάσια (FRETECO) καταγγέλλουν την φασιστική δολοφονία των συνδικαλιστών στην Aragua

Πληροφορηθήκαμε τη δολοφονία των συνδικαλιστών ηγετών Richard Gallardo, Luis Hernandez and Carlos Requena, στις 28 Νοεμβρίου, οι οποίοι ήταν γνωστοί εργατικοί ηγέτες στην Aragua και μέλη της Σοσιαλιστικής Αριστερής Ένωσης (USI). Το Επαναστατικό Μαρξιστικό Ρεύμα (CMR) και το Επαναστατικό Μέτωπο Εργατών στα Κατειλημμένα Εργοστάσια  (FRETECO)  θέλει να εκφράσει την ισχυρότερη καταγγελία για αυτές τις δολοφονίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μια επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη της Aragua και της Βενεζουέλας σαν σύνολο. Την ίδια στιγμή θα θέλαμε να στείλουμε τα συλλυπητήρια μας στους φίλους, στους συντρόφους και τις οικογένειές τους.

Αυτό το έγκλημα είναι μια απόδειξη ότι οι πολιτικές δολοφονίες είναι μια πραγματική απειλή για το επαναστατικό κίνημα και έχουν ενθαρρυνθεί από την ατιμωρησία των αντεπαναστατικών εγκληματιών που οργανώνουν και χρηματοδοτούν επαγγελματίες δολοφόνους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περιορισμένη αύξηση των ποσοστών των αντεπαναστατικών δυνάμεων στις περιφερειακές εκλογές έχει αποθρασύνει τους φασίστες γκάνγκστερ, σε έναν αριθμό περιφερειών στις οποίες νίκησε η αντιπολίτευση.

Οι σύντροφοι είναι τα πρώτα θύματα σε αυτή την αντεπίθεση των αντεπαναστατών εγκληματιών. Ο σκοπός αυτού του εγκλήματος είναι να τρομοκρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην Aragua και να εξολοθρεύσει τους πιο σημαντικούς ηγέτες του. Αυτοί που επωφελούνται από αυτό το έγκλημα είναι τα αφεντικά στην Aragua και τη Βενεζουέλα, ενάντια στους οποίους αυτοί οι σύντροφοι έχουν αγωνιστεί για δεκαετίες. Οι εργάτες της Aragua, από τους πιο μαχητικούς στη Βενεζουέλα δεν θα δειλιάσουν και πρέπει να συνεχίσουν στον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα όπως τους δίδαξαν οι χαμένοι αγωνιστές.

Το CMR απαιτεί οι ένοχοι για αυτό το έγκλημα, ηθικοί και φυσικοί, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν σε δίκη. Κάνουμε μια έκκληση στην εργατική τάξη να οργανωθεί στα εργοστάσια και να κινητοποιηθούν ενάντια στις αντεπαναστατικές απειλές με την δημιουργία επιτροπών αυτοάμυνας, για να εμποδίσουν τις επιθέσεις από τα αφεντικά και την Δεξιά που προετοιμάζει δολοφονίες εργατών στη Βενεζουέλα. Την ίδια στιγμή αυτό που είναι πιο σημαντικό από ποτέ, είναι να καταληφθούν τα εργοστάσια και τα μέσα παραγωγής στη Βενεζουέλα. Ο καλύτερος φόρος τιμής που μπορούμε να αποτίσουμε σε αυτούς τους συντρόφους είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης στην υπόθεση της οποίας αυτοί είχαν αφιερώσει τη ζωή τους.

Source: Marxistiki Foni