Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Τουρκία

Ο ηρωικός αγώνας των Τούρκων εργαζόμενων και της νεολαίας σηματοδοτεί το πέρασμα της χώρας σε μια επαναστατική περίοδο. Η μαζική είσοδος του εργαζόμενου λαού στο προσκήνιο σ' έναν αγώνα με αυτοθυσία, είναι η βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα μιας επαναστατικής περιόδου και αυτή η προϋπόθεση είναι υπαρκτή σήμερα στην Τουρκία.

Το κύμα αυθόρμητης συμπάθειας και αλληλεγγύης στην Ελλάδα για τον ηρωικά αγωνιζόμενο τουρκικό λαό, αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά γλαφυρά, την απάτη του εθνικισμού. Η εργατική τάξη στην Τουρκία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και ολόκληρο τον κόσμο έχει τα ίδια συμφέροντα και αγωνίζεται για τον ίδιο σκοπό, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Το εργατικό κίνημα και η Αριστερά στην Ελλάδα πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Τουρκικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τα συνδικάτα χρειάζεται να κινηθούν συντονισμένα και να προτείνουν κοινές μορφές δράσης με την Αριστερά και το εργατικό κίνημα της Τουρκίας, διεκδικώντας κοινά ταξικά και πολιτικά αιτήματα.

Ένα κοινό επαναστατικό νήμα συνδέει ταχύτατα τα κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι το ξέσπασμα της Αραβικής επανάστασης και τα μαζικά κινήματα που ακολούθησαν στην Ευρώπη δεν ήταν καθόλου τυχαίες και μεμονωμένες περιπτώσεις.

Πάνω στο έδαφος της βαθιάς, ιστορικής κρίσης του καπιταλισμού αναπτύσσονται οι διεργασίες μιας παγκόσμιας επανάστασης ενάντια στον καπιταλισμό.

Η κοινή σημαία αυτού του αγώνα είναι η σημαία του εργατικού διεθνισμού και του σοσιαλισμού.

Η σημαία της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη, η σημαία των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών ολόκληρου του κόσμου!