Rapport fra revolutionær pakistansk nødhjælpslejr

Danish translation of Pakistan: Report from the Rangmala Relief Camp (Swat) (May 26, 2009)

Her bringer vi nyt om situationen i nødjælpslejrene, som Kampagnen til forsvar for de pakistanske fagforeninger (Pakistan Trade Union Defence Campaign, PTUDC) har oprettet i Swat. På trods af truslaer fra myndighederne, fortsætter kammeraterne deres aktiviteter – både nødhjælp og politisk uddannelse.

De interne flygtninge, som lever i Rangmala-lejren har budt de socialistiske ideer varmt velkommen. Næsten 400 frivillige er gået med i de revolutionære forsvars- og nødhjælpskomiteer, og de har fået forskellige opgaver at udføre i lejren.

Der er blandt andet blevet dannet følgende komiteer: sundhedskomité, uddannelseskomiteer (en mandlig og kvindelig), idræts- og kulturkomité, sikkerheds- og informationskomité, administration og servicekomité, samt registreringskomité.

Alle komiteerne arbejder effektivt, og kammeraterne har allerede samlet næsten to millioner rupier ind fra arbejdere, der bor i landsbyer og byer i nærheden af lejren. Der er blevet samlet senge ind til 10.000, og der er blevet samlet 50.000 tallerkener og andet skaffegrej ind. Desuden er der blevet indsamlet store mængder medicin, vandkølere, telte, tæpper, lygter og andre ting.

Kammeraterne melder om de frygtelige forhold, som hver familie har gennemgået i løbet af de sidste måneder med militær operation og Taleban-styre. For eksempel fortalte Lal Muhammad i lejr nr. 188, at Taleban slagtede hans to brødre og hans far sidste Eid ul Azha (islamisk højtid, der sidste år faldt 8. december, red.) Nu bor han sammen med sin otteårige søster i lejren. Nawab Khan i lejr nr. 447 fortæller, at hans tre sønner forsvandt under hærens operation, og han ved ikke, om de er i live eller ej. Nasim Khan, der var elektriker i Mingora, blev hængt op med hovedet nedad af Taleban, og nu er han handicappet og ude af stand til at bruge fødderne. Mange lignende historier er blevet optaget af kammeraterne, og da de diskuterede med disse mennesker sagde de, at de var overbeviste om, at den eneste løsning er en socialistisk revolution.

De revolutionære forsvars- og nødhjælpskomiteer mødes dagligt og er konstant i aktivitet. Alle aktiviteter i området køres demokratisk og centralt, og denne lejr og områderne omkring er blevet som en socialistisk stat i miniformat.

Imidlertid gør bureaukratiet i PPP (Pakistans Folkeparti, det regerende parti i Pakistan, som Benazir Bhutto var leder af, red.) og den regionale administration deres bedste for at sabotere disse aktiviteter. De har tvunget kammerater til at blive væk fra lejren. Den 22. Maj mødte en flok bøller med tilknytning til en PPP-minister fra området op med våben, og de truede kammeraterne og forlangte, at de skulle forsvinde. De forsøgte også at ødelægge kontoret for PTUDC (kampagnen til forsvar for de pakistanske fagforeninger, red.) i lejren og udsmykninger med socialistiske slogans og hammer og segl. Under alt dette stod de interne flygtninge, som bor i lejren, fuldt bag kammeraterne, og de bad de ledende kammerater om at beordre bøllerne om at adlyde ordrer. Men kammeraterne fik bøllerne til at forsvinde på fredelig vis.

Den 23. maj truede lederen af Malakand-divisionen kammeraterne og forlangte, at de forlod deres kontor og indstillede aktiviteterne, ellers ville der blive grebet hårdt ind over for dem. Han sagde, at staten ville bruge sin magt imod dem, hvis de ikke indstillede aktiviteterne.

Kammeraterne har indtil videre undgået skærmydsler og voldelige sammenstød med de statslige styrker, og de har været i stand til at fortsætte aktiviterne. De har flyttet deres kontor et lille stykke væk fra lejren, til landsbyen Jolagram, hvor de lokale bøde dem varmt velkommen. Imidlertid har de fortsat modtaget trusler fra myndighederne i Malakand.

Der er desuden blevet oprettet solidaritetslejre i forskellige byer i Pakistan. Blandt andet Karachi, Hyderabad, Rahim Yar, Multan og Khanewal. Flere lejre er blevet oprettet, og der bliver samlet penge ind til kammeraternes indsats.

Source: Socialistisk Standpunkt