Επίθεση φασιστών σε συντρόφους μας στην Ιταλία!

Σύντροφοι της Sinistra Classe Rivoluzione (ιταλικού τμήματος της IMT) δέχθηκαν επίθεση από φασίστες τραμπούκους στην Τεργέστη.

[Source]

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην Τεργέστη της Ιταλίας, σύντροφοι της Sinistra Classe Rivoluzione (το ιταλικό τμήμα της IMT) που μοίραζαν υλικό στο πλαίσιο της εκστρατείας μας «είσαι κομμουνιστής; οργανώσου!» δέχθηκαν ξαφνική επίθεση από φασίστες τραμπούκους, οι οποίοι πέταξαν κάτω το υλικό, επιτέθηκαν σωματικά στους τρεις συντρόφους και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Λίγες ώρες νωρίτερα, η ιστοσελίδα μιας άλλης φασιστικής οργάνωσης είχε σχολιάσει αρνητικά την αφίσα της εκστρατείας μας.

Αυτό το γεγονός δεν μας εκπλήσσει. Ο ρόλος των φασιστών ήταν πάντα να επιτίθενται σε αυτούς που οργανώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών και των μεταναστών. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα, που οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα των αντιδραστικών πολιτικών της κυβέρνησης Μελόνι.

Είναι προφανές ότι ακόμη και οι φασίστες έχουν προσέξει την επιτυχία της εκστρατείας μας «είσαι κομμουνιστής; οργανώσου!». Σε λιγότερο από μια βδομάδα, περισσότερες από 15.000 αφίσες και αυτοκόλλητα έχουν τοποθετηθεί σε όλη την Ιταλία. Με το άνοιγμα των σχολείων, οι μαθητές έχουν δει τις αφίσες μας και έχουν μιλήσει με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας σε περισσότερα από 200 σχολεία. Πολλοί έχουν εκφράσει το μίσος τους για τον καπιταλισμό και την επιθυμία τους να αγωνιστούν για μια άλλη κοινωνία, και λαμβάνουμε συνεχώς αιτήματα για εντάξεις μελών.

Η οικοδόμηση μιας ισχυρής κομμουνιστικής οργάνωσης είναι απαραίτητη τώρα περισσότερο από ποτέ, και αυτό ακριβώς επιδιώκει και έχει ξεκινήσει να κάνει η Διεθνής Μαρξιστική Τάση, όχι μόνο στην Τεργέστη αλλά σε όλο τον κόσμο. Το ότι αυτό προβληματίζει τους φασίστες μπορεί μόνο να μας κάνει πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε σ’ αυτόν το δρόμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που δέχθηκαν επίθεση. Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Τεργέστη.

Ενάντια στον φασισμό!

Ενάντια στον καπιταλισμό!

Οργανωθείτε στις γραμμές μας!