Vad är marxism?

Calendar
Revolution (Sweden)
Date
04 Sep 4:00 pm - 11:59 pm
Url
https://www.facebook.com/events/1402336866511189

Description

Nu kommer Marxistiska studenter till Lunds universitet!

Marxistiska Studenter kämpar för en revolutionär socialistisk samhällsomdaning med teorin som främsta hjälpmedel! Kapitalismen är ett ruttet system som inte klarar av att tillgodose de behov den stora majoriteten har. Vi kämpar för att en gång för alla avskaffa detta vidriga system! Detta kan bara göras med hjälp av den revolutionära marxismens idéer.

För att öka den teoretiska förståelsen för hur vi faktiskt kan förändra samhället anordnar vi möten där vi studerar och diskuterar marxism. Vi håller också i studiecirklar och pubkvällar samt deltar i demonstrationer.

Vårt första mötet kommer svara på frågan 'Vad är Marxism?”. Idag, i en tid av kapitalistisk kris, ser vi fler och fler utbrott av kamp världen över - mobiliseringen av tusentals människor i Corbyns kampanj i Storbritannien och rörelsen Upproriska Frankrike under Mélenchon är bara några exempel. Men även här i Sverige ser vi hur allt fler har fått nog - senast i lördags (19/8) gick folk ut och manifesterade mot den inhumana flyktingpolitiken och i söndags (20/8) marscherade folk i hela landet i protest mot BB-kaoset. Sopgubbarnas strejk är också ett exempel på att arbetare har fått nog med de dåliga arbetsvillkoren. Men kan detta leda till revolution? Vad är en revolution och vad har marxismen att säga om saken? Vad ska ersätta kapitalismen?

Mötet hålls klockan 18.00 (..) måndagen den 4:e september i Folkets hus och du behöver inte vara student för att delta!

Varmt välkomna!