Βραζιλία: Επιτυχία για τη Μαρξιστική Αριστερά του PT

Η Μαρξιστική Αριστερά εξελέγη στην εθνική ηγεσία του Εργατικού Κόμματος

Η Μαρξιστική Αριστερά (Esquerda Marxista) συμμετείχε στις εσωτερικές εκλογές του εργατικού κόμματος αποσπώντας ένα σεβαστό αριθμό ψήφων, πολύ μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκλογές, κερδίζοντας μια θέση στην εθνική ηγεσία και διαδίδοντας τις ιδέες του επαναστατικού σοσιαλισμού σε κάθε γωνιά του κόμματος.

Το προτεινόμενο πολιτικό πλαίσιο «Στροφή προς τα αριστερά – Επιστροφή στο Σοσιαλισμό» έλαβε 3.407 ψήφους στο σύνολο όλων των πολιτειών της Βραζιλίας στις εσωτερικές εκλογές του Εργατικού κόμματος (PT) και επομένως θα εκπροσωπείται στη νεοεκλεγμένη εθνική ηγεσία του κόμματος.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική νίκη για ένα πλαίσιο το οποίο βασίστηκε στην υποστήριξη της βάσης για μια πολιτική που εξηγεί την ανάγκη για την απομάκρυνση του Εργατικού Κόμματος από την άρχουσα τάξη και τα αντίστοιχα κόμματά της και την επιστροφή του στον αγώνα για σοσιαλισμό, ο οποίος αρχικά ενέπνευσε την ίδρυσή του.

Αυτό το αποτέλεσμα έγινε πραγματικότητα χάρη στη δράση της Μαρξιστικής Αριστεράς, τις συγκροτημένες πολιτικές μας, οι οποίες χωρίς σεχταρισμούς προέβαλαν την αδερφική και επαναστατική συζήτηση, επικεντρώνοντας στην πολιτική συζήτηση χωρίς έντονες αποδοκιμασίες και χωρίς την εναρμόνιση με τη γραφειοκρατία του κόμματος.

Έχουμε συζητήσει την ανάγκη του αγώνα για σοσιαλισμό, έχουμε εξηγήσει ότι τα μέλη της βάσης πρέπει να ακουστούν και αυτά θα πρέπει να αποφασίσουν. Ότι το κόμμα δεν έχει ιδιοκτήτες και η εσωτερική δημοκρατία είναι το κλειδί και απαραίτητο κομμάτι για τον αγώνα για σοσιαλισμό.

Η εκστρατεία ήταν πάρα πολύ καλή και έδειξε ότι ο σοσιαλισμός ακόμα έχει ένα μεγάλο αριθμό υπερασπιστών μέσα στο Εργατικό Κόμμα (PT). Η Esquerda Marxista (η Μαρξιστική Αριστερά του PT) καλεί τους συντρόφους που μας ψήφισαν και υποστήριξαν την εκστρατεία να ενωθούν και να συνεργαστούν μαζί μας για τη συνέχιση του αγώνα. Τώρα θα μεταφέρουμε τη μάχη στο Εθνικό Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στις 18 Φεβρουαρίου του 2010.

Ας θυμίσουμε στους εαυτούς μας τις λέξεις του Κομμουνιστικού Μανιφέστου: «οι εργάτες δεν έχουν να χάσουν τίποτα και να κερδίσουν έναν κόσμο».

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα!

Χαιρετισμούς
Μαρξιστική Αριστερά, 2 Δεκεμβρίου 2009

Esquerda Marxista

Μετάφραση: Ιωσήφ Σπάρταλης