Φασιστική - δολοφονική επίθεση στον Πακιστανό μαρξιστή αγωνιστή Ριάζ Λουντ

Ο ηγετικός Πακιστανός μαρξιστής αγωνιστής Ριάζ Λουντ δέχθηκε φασιστική - δολοφονική επίθεση χθες στο Καράτσι και τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Διαβάστε το ρεπορτάζ που αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα www.marxist.com. Ο εξαιρετικός αυτός σύντροφος και επαναστάτης βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα στη διάσκεψη της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT) που διοργάνωσε η Κομμουνιστική Τάση. Στείλτε μηνύματα συμπαράστασης στον Ριάζ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναγράφονται στο κείμενο.

Ο σύντροφος Ριάζ Λουντ ηγετικό στέλεχος του πακιστανικού τμήματος της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT) και γνωστός ταξικός αγωνιστής στη βιομηχανική πόλη του Καράτσι, πυροβολήθηκε χθες «εν ψυχρώ» σε μια άνανδρη και βίαιη επίθεση. Ακόμα δεν διαθέτουμε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης.

Παραθέτουμε αρχικά την ακόλουθη σύντομη δήλωση του γνωστού μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στον Πακιστανό μαρξιστή αγωνιστή.

«Ο αγαπητός φίλος και σύντροφος Ριάζ Λουντ (Riaz H. Baloch) μόλις πυροβολήθηκε στο Καράτσι σε μια τρομοκρατική επίθεση, δύο φορές στο στομάχι και μια στο στήθος. Είχε ήδη πυροβοληθεί δύο φορές κάποια χρόνια πίσω από τη φασιστική MQM κατά τη σαν απάντηση της αντίδρασης στον αγώνα του για το σοσιαλισμό στην κόλαση επί της γης, που είναι το σύγχρονο Πακιστάν. Η σκέψη μας και η επαναστατική μας θέρμη είναι με τον Ριάζ ένα από τα πιο ευχάριστα άτομα που έχω συναντήσει ποτέ, αλλά και έναν από τους πιο σοβαρούς επαναστάτες στον πλανήτη. Εμείς δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες! Αν και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ο Ριάζ σίγουρα θα ανακάμψει και θα συνεχίσει τον αγώνα, για τον οποίο όλοι οι σύντροφοι της ΙΜΤ ασχολούνται: την ασυμφιλίωτη πάλη μέχρι τη σοσιαλιστική επανάσταση».

Από τη σύντομη αυτή δήλωση, φαίνεται ότι, παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του, ο σύντροφος Ριάζ έχει διασωθεί και ο άμεσος κίνδυνος έχει περάσει. Όπως λέει η δήλωση αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λουντ υπήρξε στόχος αντεπαναστατών δολοφόνων. Πριν από μερικά χρόνια πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από ενόπλους της φασιστικής οργάνωσης MQM. Επέζησε της επίθεσης και εμείς διακαώς ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει και θα ζήσει για να ξαναπολεμήσει τις αντεπαναστατικές δυνάμεις που έχουν γεννηθεί από το τέλμα του σάπιου καπιταλισμού που επικρατεί στο Πακιστάν.

Ο Ριάζ είναι ένας υποδειγματικός μαχητής της εργατικής τάξης. Είναι ηγετική φυσιογνωμία στην Εκστρατεία Υπεράσπισης των Πακιστανικών Συνδικάτων (PTUDC) και ένας πολύ γνωστός ακτιβιστής στο εργατικό κίνημα του Καράτσι. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο σκοπό του διεθνούς σοσιαλισμού και τις ιδέες της Διεθνούς Mαρξιστικής Tάσης (ΙΜΤ). Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, συμμετείχε ως μέρος της αντιπροσωπείας του Πακιστάν στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της IMT στην Ελλάδα, που διοργάνωσε η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύουμε πιο κάτω ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο στον Τύπο του Πακιστάν:

«Καράτσι: Ο Διευθυντής της Νομικής Σχολής Shaheed Benazir Bhutto, Riaz Baloch, πυροβολήθηκε τρεις φορές στην περιοχή Landhi Manzil Pump του Καράτσι το Σάββατο, και είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Στο δρόμο του προς το πανεπιστήμιο, άγνωστοι άνδρες τον πυροβόλησαν σε μια απόπειρα δολοφονίας με στόχο τη ληστεία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εισήχθη στο νοσοκομείο Jinnah, όπου οι γιατροί είπαν ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Μετά από άμεση επιθεώρηση, η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εμφανείς οπές από σφαίρες στο ίδιο το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποθέσουμε ότι οι ένοπλοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κατά τη στιγμή του πυροβολισμού» (Εφημερίδα «Tribune», 13 Σεπτέμβρη του 2014).

Με τέτοιες ύπουλες επιθέσεις δεν θα καμφθεί η αγωνιστική θέληση των Πακιστανών Μαρξιστών. Έχουν συνηθίσει σε μια ζωή δυσκολιών και κινδύνων. Όμως, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι επιτακτική ανάγκη να μην αισθάνονται ότι δεν βρίσκονται μόνοι τους.

Σοσιαλιστές, επαναστάτες και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο θα πρέπει να εκφράσουν την αποστροφή τους για αυτή τη δολοφονική πράξη και την αλληλεγγύη και υποστήριξή τους στο σύντροφο Riaz Lund Baloch και στην καμπάνια Υπεράσπισης των πακιστανικών Συνδικάτων αλλά και σε όλους τους συντρόφους της ΙΜΤ στο Πακιστάν (περιοδικό «The Struggle»). Μπορείτε να στείλετε τα μηνύματά σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κόκκινοι χαιρετισμοί, «lal salaam!» στους συντρόφους μας στο Πακιστάν! Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας μας! Κάθε τραυματισμός σε έναν είναι χτύπημα σε όλους! Ας διπλασιάσουμε την αποφασιστικότητά μας, ώστε να τελειώσει ο εφιάλτης του καπιταλισμού μία φορά για πάντα!